Ik ben Mar de Vries, getrouwd met Stef.

Mijn Mopshonden-manie is lang geleden begonnen. In 1985 was ik op vakantie in Beekbergen en daar zag ik deze wezentjes voor het eerst en, voor een lange tijd, ook voor het laatst. Ik kon ze echter nooit vergeten.

In 1999, intussen getrouwd en een ‘huisje-boompje’, besloten we dat we 'het beestje' ook wilde hebben. Voor mij was natuurlijk snel duidelijk dat dit een Mops zou worden, maar Stef zat toch aan ‘iets’ groters te denken…een St. Bernard. Stef wist niet eens van het bestaan van de Mops af, dus ging hij op onderzoek.
(In die tijd was internet nog niet wat het tegenwoordig is, dus viel het nog niet mee om alle gewenste informatie te krijgen.) Na enig speurwerk vonden we een 'fokker' die een zwart reutje had. In Augustus 1999 kwam ons eerste Mopsje in huis. Gijs.  Gijs Sam en Rex

Zoals dat nu eenmaal blijkt te gaan met de Mops besloten we al vrij snel dat we er nog een Beige Mops bij wilde hebben. Juli 2000 kregen we Max. Door een 'stom' ongeluk is Max helaas al met 11 maanden overleden. Max was een echt 'broertje' voor Gijs en ze waren onafscheidelijk.
Al zeer snel begon Gijs erg achteruit te gaan, van een vrolijke enthiousiaste mops werd het een brombeer. We namen Sam er nog datzelfde jaar bij, en ook al is Sam een erg leuke hond...Gijs is nooit meer van zijn 'brombeer' karakter afgekomen. Uiteindelijk wisten we niet beter en ach, misschien was dat wel gewoon Gijs zijn karakter. Wij hielden zielsveel van hem.

Op een gegeven moment besloot ik dat ik toch wel meer met deze hobby wilde doen en ging op zoek naar een Mops met de juiste papieren. Begin 2002 kwam Rex in ons leven, Rex zou alle papieren hebben, maar al snel bleken die vals te zijn. Tegenwoordig zou je wel uitkijken om een hond bij bepaalde mensen in België te halen, maar zoals ik al eerder opmerkte...Het internet was nog niet echt informatief.
Gijs Sam Rex en Joyce

Na zeer veel speurwerk en teleurstellingen moest het uiteindelijk tot eind 2005 duren eer we Joyce in Engeland konden halen.Joyce bezit alle benodigde papieren maar heeft helaas wat medische problemen waardoor wederom mijn fokplannen in het water vielen. 

Eindelijk in 2007 kwam Fareastern Hei Chang Nei (Chang) bij ons vanuit Australië. Chang is de stammoeder van mijn kennel en heeft fantastiche pups op de wereld gezet. Chang heeft 14 feb. 2011 haar laatste nestje ( C-Nest ) op de wereld gezet. Wij vinden het mooi geweest voor deze Oma, ze mag nu lekker 'Mopsen'.

We zijn nu een paar jaar verder, en er leven nu 'iets' meer Mopsen in ons huis. Het is echt waar wat men zegt over de Mops...

Een Mops blijft nooit èèn Mops.

Ik hoop dat u veel plezier beleeft op deze site.